Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
630
Matek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a 12
c 2,5
d 100 180
e 350 630
f 140
0

Legyen a gondolt szám: x

a)
x*5-10=50
x*5=60
x=12

b)
(x-10)*5=50
5x-50=50
5x=100
x=20

c)
4x+5=6x
5=10x
x=2

d)
egyik szám: 5x
másik szám: 9x
5x+9x=280
14x=280
x=20

e)
egyik szám: 5x
másik szám: 9x
9x-5x=280
4x=280
x=70

f)
9x+40=10(x-10)
9x+40=10x-100
40=x-100
140=x
0