Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika HF! Létszíves segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Fizika
462
A műholdak keringéséhez szükséges centripetális erőt a gravitációs erő boztosítja. Határozzátok meg, mekkora sebességgel kerig a nemzetközi űrállomás 440 km magasságban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fcp=m·v²/r
G=m·g
Ha Fcp=G, akkor (m-el egyszerűsítve)
v²/r=g
v²=r·g=4400000
v=2100m/s=7560km/h
0