Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347
Sziasztok! Légyszíves segítsetek ezekben. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
öt ember közül 3 egy padon: 5*4*3=60 féleképpen
öt ember közül hármat (5 alatt 3)=10 féleképpen lehet

0,2,4,6 számokból 3*3*2=18 db háromjegyű számot készíthetünk ha minden számjegyet csak egyszer használunk fel.
1,2,3,4,5 számjegyekből 5*4*3*2*1=120 db ötjegyű szám készíthető

2,2,3,3,3,3 számjegyekből 6!/(2!*4!)=154
20*19*18*17=116280

10*9*8=720 féle lehet a dobogós sorrend
Szerintem ez nincs egyértelműen megfogalmazva (kétszínű zászló) 4*4=16

A MATEK legyen Veled! :)
0