Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerületszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
Ezt a feladatot nem értem
2. Egy téglalap hosszabbik oldala 735 dm, kerülete 1846 dm. Mekkora
a rövidebb oldala?
Előre is köszönöm :-)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kerületszámítás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a=735 dm
b=?
K=2a+2b=1846 dm
2b=1846-2×735=376
b=188 dm
1

Téglalap kerület 2*a+2*b
2*735=1470
Ez a két hosszabb oldal hossza
Ezt kivonod az 1846-ból
1846-1470=376
Megvan a két rövidebb oldal összege.
Elosztodd kettővel
376:2=188
Tehát a rövidebb oldal 188dm.
Ell: 2*188+2*735=1846
1