Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
500
Menyi hő szükséges 1 kg olvadásponti hőmérsékleti ezüst megolvasztásához és mennyi hő szabadulfel ugyanannyi tömegű folyékony (olvadásponti) ezüst megfagyásakor?
Előre is köszi a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok
m = 1 kg
L₀ = 105 kJ/kg (kikerestem)
------------------
Q = ?

Q = L₀ · m
Q = 105 kJ/kg · 1 kg
Q = 105 kJ

Fagyáskor ugyan ennyi hő szabadul fel, mert az ugyan ez a folyamat csak visszafele (L₀ = Lf)
0