Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Ebben a feladatban szeretném kérni a segítségeteket! Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Húzzunk egy vonalat a kör közepétől a húr feléig. Ez a középponti szöget felezni fogja.
Kapunk egy derékszögű háromszöget:
szembeni = 9
átfogó = 27

sin (középponti szög fele ) = 9/27=0.333333333333333333
szög fele = 19,47
szög = 38,94
0