Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
760
1. Számítsd ki a kör kerületét, ha:
a): r=4 dm b): r=4 cm c) r=4 mm d) r=4 m e) r= 4,3 dm f) r= 4,30 dm g) r= 5,6 m, h) r=22,35 m
2. Egy kör kerülete 201 mm. Mekkora a kör átmérője, illetve sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Számítsd ki a kör kerületét, ha:
a): r=4 dm b): r=4 cm c) r=4 mm d) r=4 m e) r= 4,3 dm f) r= 4,30 dm g) r= 5,6 m, h) r=22,35 m

K=2·r·π
a) K=2·4·π= 8π=25,12 dm
b) K=2·4·π= 8π=25,12 cm
c) K=2·4·π= 8π=25,12 mm
d) K=2·4·π= 8π=25,12 m
e) K=2·4,3·π= 8,6π=27,00 dm
f) K=2·4,30·π= 8,60π=27,004 dm
g) K=2·5,6·π= 10,2π=35,168 m
h) K=2·22,35·π= 44,7π=140,358 m

2. Egy kör kerülete 201 mm. Mekkora a kör átmérője, illetve sugara?
K=2·r·π
201=2·r·π
r=201/(2·π)=32 mm
d=2r=64 mm
1