Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
697
Éva 3 évvel ezelött 5-ször idösebb volt az öcsinél.5 év múlva már csak 3-szor lessz nála idősebb.Hány éves Éva most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
3 éve:
Éva: 5x
Öcsi: x

Most
Éva: 5x+3
Öcsi: x+3

5 év múlva
Éva: 5x+3+5, azaz 5x+8
Öcsi: x+3+5, azaz x+8

Egyenlet:
5x+8 = 3(x+8)
5x+8 = 3x+24
2x+8 = 24
2x = 16
x = 8

Éva most 43 éves
Módosítva: 9 éve
1

Előzőhöz annyit, hogy Éva most 43.
1