Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
673
A) Egy autó motorjának teljesítménye 25 kW. Mennyi munkát végez 1 perc alatt?

B) Mennyi idő alatt végez egy ló 6 kJ munkát, ha teljesítménye 300 W?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
Adatok
P = 25 kJ = 25 000 J
t = 1 min = 60 s
W = ?
----------------------
W = P · t
W = 25 000 J · 60 s
W = 1,5 MJ

b.)
Adatok
P = 300 W
W = 6 kJ = 6 000 J
t = ?
-------------------
W = P · t --> t = W/P
t = 6 000 J / 300 W
t = 20 s
0