Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9, segítséget kérnék. SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Csatolok egy fotót, abba vannak a feladatok. A megoldásokat előrre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1344
a, H
b, H
c, H
d, I
e, H
f, H
g, H
h, I

2. feladat
x+x+(2/3)x+(2/3)x=360 fok
2x+(4/3)x=360 fok
(10/3)x=360 fok
x=108 fok
Így szögei: 108 fok, 108 fok, 72 fok, és 72 fok

3. feladat
Szöge: ((12-2)×180)/12=150 fokos a szögei
Átló: (12×(12-3))/2=54 átlója van



1