Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2091
Egy apa 24 évvel idősebb a fiánál.8 év múlva háromszor annyi idős lessz.Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Most:
fiu: x éves
apa x+24 éves

8 év múlva:
fiu: x+8 éves
apa x+24+8, azaz x+32 éves

Egyenlet:
x+32 = 3(x+8)
x+32 = 3x+24
32 = 2x+24
8 = 2x
4 = x

Azaz
Most:
Fiú 4 éves
Apa 28 éves

8 év múlva:
Fiú 12 éves
Apa 36 éves, ami tenyleg 2*12=36
1