Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
525
Valaki tudna ebben segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ez az lenne, amit egyszer már feltettél?
Vagy egy másik, csak feladat nélkül?
0

A feladat lemaradt..
0

J: 60 kg, 120ft/kg
S: 135 kg, 85ft/kg
I: 150 kg, 120ft/kg
G: 195 kg, 85ft/kg

a)
J/G = 120/85 = 1,41, azaz 41%-kal drágább

b) Bevétel:
60*120+135*85+150*120+195*85 = 53250 ft

c)
összes almamennyiség:
60+135+150+195 = 540
átlagár: 53250/540= 98,6ft

d) Az egyes almafajták mennyiségéhez tartozó középponti szögek:
60 kg: 40°
135 kg: 90°;
150 kg: 100°;
195 kg: 130°.
Ezeket kell ábrázolni. Ha nem megy, akkor csatolok képet.

e)
J=60kg
I=150kg
kiborult J és I almák darabszámának aránya: 1,25 : 1
Keresett valószínűség: 1,25/2,25 = 5/9
Módosítva: 9 éve
1