Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
320
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ennyiben vagyok biztos:
(x+7)*5:10=6
5x+35:10=6 /*10
5x+35=60 /-35
5x=25 /:5
x=5
Az 5-re gondoltam.
Ell.
(5+7)*5:10=5
5=5

(x+7)*6:9=8
6x+42:9=8 /*9
6x+42=72 /-42
6x=30 /:6
x=5
Az 5-re gondoltam.
Ell.
(5+7)*6:9=8
8=8
0