Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi idő alatt tesz meg a műhold egy fordulatot a Föld körül?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1914
A francia SPOT műhold pályamagassága 832 km, és a Földet 101 perc alatt kerüli meg. A Landsat-7 műhold 705 km magasságban kering. Mennyi idő alatt tesz meg egy fordulatot a Föld körül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, csillagászat, műhold, számolás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Az alábbi képletet kéne benne alkalmazni:
RL3/RS3 = TL2/TS2
Módosítva: 6 éve
0

Ha egyforma sebességűnek vesszük a két műholdat, akkor a pályahosszra (kerületre) és keringési időre felállított aránypárból dolgozhatunk.


SPOT

832 km

K=2*r*pi = 2*832*3,14 = 5224,96 km

101 perc


HLandsat-7

705 km

K=2*r*pi = 2*705*3,14 = 4427,4 km

x perc


5224,96/101 = 4427,4/x


x = 4427,4 / 5224,96/101 = 85,58 perc
( Szerintem így kell.)
Módosítva: 6 éve
2

Ha felhasználjuk más megoldását akkor meg kellene tartani az eredeti szerzőt. Nem? https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazifeladat-kerdesek__6461051-valaki-ert-a-fizikahoz-ezt-hogy-kell-megcsinalni
0