Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A d, feladatot szeretném kérni tőletek:)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A henger térfogata az alapkör sugara és a magasság ismeretében az alábbi képlettel írható fel:
V=h·r²·π; ebből a magasság h=V/r²·π
A felszínt a sugár és a magasság ismeretében az alábbi képlettel számolhatjuk (kétszer a kör területe, plusz a palást területe):
F=2·r²·π+2·r·π·h
0