Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2feladat segítségét szeretném kérni tőletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
738
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
π··Egy körhenger alakú főzőedény belső átmérője 18,0 cm, magassága 16,0 cm. Hány deciliter víz fér az edénybe?

d=18cm amiből r=9cm
m=16cm
V=r2·π·m=92·π·16=1296π=4069,44cm3=4,06944dm3=4,07 liter kerekítve.

Hány deciliter fér a körhenger alakú bögrébe, ha a belső átmérője 9,0 cm, magassága 8,0 cm?
d=9 cm, r=4,5cm, m= 8cm
V=r2·π·m=4,52·π·8=162π=508,68cm3=0,50868dm3=0,51 liter kerekítve.

A MATEK legyen Veled! :)
1