Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnap tzt írok és nemtudom ,hogy kell kiszámolni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szerkeszteni úgy lehet, hogy rajzolsz egy 6 cm sugarú kört, és ezzel a körzőnyílással a köríven haladva kimetszed a csúcsok helyet, majd összekötöd a metszéspontokat.
A területe hat egybevágó szabályos háromszögből fog állni, T₁=a·m/2
A magasságot Pitagorasz tétellel tudjuk kiszámolni:
m²+(a/2)²=a²
A magasság centiméterre kerekített értéke 5 cm lesz.
De a feladat szerint neked ezt a szerkesztett ábrából kell lemérned.
A hatszög területe a hat háromszög területének összege:
T₂=3·m·a
A felszín két hatszög területének, és a palást hat téglalap területének összege
Téglalap területe: T₃=a·h
F=2·3·5·6+6·6·10 cm²
0