Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8,-os Fizika?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
554
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
TK.45
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
1)
U=230V
I=0,48A
t=50s
W=?=U*I*t=230*0,48*50=5520J

2)
U=240V
I=0,04A
t=21,5min=21,5*60s=1290s
P=?=U*I=240*0,04=96W
Fogyasztás=?= P*t = 96*60/21,5 = 267.91Wh

3)
t=1,5h=90min=5400s
U=230V
I=5,2A
W=?=U*I*t=230*5,2*2700=6 458 400W

4)
U=230V
I=2,2A
t=5h=300min=1800s
W=?=U*I*t=230*2,2*1800=910 000J=910kJ

5)
P=5kW=5000W
t=4h
Fogyasztás= P' =P*t=5000*4=20000Wh=20kWh
Módosítva: 9 éve
1

6)
P=1000W
t=0,5h
Átlag teljesítmény = Pátlag P/t = 1000/0,5 = 2000Wh

7)
Fogyasztás=P' =1,46kWh=1460Wh
t=24h
P=P' /t=1460/24=60.833...W

8)
Fogyasztás=P' = 0,3kWh=300Wh
t=4h
P=P' /t= 300/4=75W
Módosítva: 9 éve
1

9) grafikon leolvasás:
Fordított aranyosság van teljesítmény és az idő között.
Izzólámpa 100W: 10 óráig
Kávéfőző 500W: 2 óráig
Porszívó 1000W: 1 óráig
1