Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiából tud valaki segíteni? Holnapig kellene.

Főoldal » Középiskola » Kémia
406
A: Írd fel min d a négy reakció egyensúlyi állandóját!
B: Merre tolódik el az egyensúly?

1,
ΔrH=?
CO(g)+NO₂(g)=CO₂(g)+NO(g)
a, CO koncentrációját növeljük
b, melegítjük
c, CO₂-t adunk hozzá
d, növeljük a nyomást
e, katalizátort használunk

2,
ΔrH=?
2NO(g)+O₂(g)=2NO₂(g)
a, O₂ felesleget használunk
b, csökkentjük a NO koncentrációját
c, növeljük a nyomást
d, katalizátort használunk
e, hűtjük a rendszert

3,
ΔrH=?
2NO₂(g)=N₂O₄(g)
a, melegítjük
b, hűtjük
c, növeljük a nyomást
d, katalizátort használunk

4,
ΔrH=?
2SO₂(g)+O₂(g)=2SO₃(g)
a, növeljük az O₂ mennyiségét
b, növeljük a hőmérsékletet
c, növeljük a nyomást
d, a SO₂-t vízben kioldjuk az elegyből
e, katalizátort használunk




Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számolás, állandó, reakcióhő, egyensúlyi
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Az egyensúlyi állandók :
1, [CO2] [NO] felül
[CO] [NO2] alul

2, [NO2]^2 felül
[NO]^2 [O2] alul

3, [N2O4] felül
[NO2]^2 alul

4, [SO3]^2 felül
[SO2]^2 [O2] alul

0

1,
a, <-
b, ->
c, ->
d, ->
e, Nem tolódik el

2,
a, Nem tolódik el
b, <-
c, ->
d, Nem tolódik el
e, <-

3,
a, ->
b, <-
c, Nem befolyásol
d, Nem tolódik el

4,
a, <-
b, ->
c, ->
d, <-
e, Nem tolódik el
0