Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon köszi ha valaki le irja hogy kel megoldani.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
Határozd meg a domború hétszög szögeit, ha ezek úgy aránylanak egymáshoz, mint
6 : 7 : 8 : 9 : 9 : 10 : 11!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A hét oldalú sokszög szögeinek az összege: (7-2)×180=900 fok
6x+7x+8x+9x+9x+10x+11x=900 fok
60x=900 fok
x=15 fok
Így a szögei: 90 fok, 105 fok, 120 fok, 135 fok, 135 fok, 150 fok, és 165 fok
0