Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kábelgyárban 0,2 mm 2 keresztmetszetű, vékony rézhuzalokból 1 m hosszú, 10 eres kábeldarabokat gyártanak. Mekkora egy ilyen kábeldarabnak az ellenállása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
532
fizika házi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok
A = 2 mm² (mert 10 eres, és az azt jelenti, hogy 10 db-ot "összeraknak")
l = 1 m
ρ = 0,0178 Ω · mm²/m (fajlagos ellenállása a réznek, ezt ki kell keresni)
R = ?
----------------------------
R = ρ · l/A
R = 0,0178 Ω · mm²/m · (1 m / 2 mm²)
R = 0,0089 Ω
0