Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1226
Számítsuk ki a kocka lapátlóinak és testátlóinak hosszát, ha a kocka éleinek hosszúsága:
a., 1 m
b., 5 dm
c., 100 mm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, TK.160/7
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
e : lapátló
t : testátló
e2 = a2+a2 = 2a2
t2 = a2+a2+a2 = 3a2

Ezek alapján:
a) a=1m
e2 = 2a2 = 2*12 = 2
e =  2  m

t2 = 3a2 = 3*12 = 3
t =  3 

b) a=5dm
e2 = 2a2 = 2*52 = 50
e =  50 

t2 = 3a2 = 3*52 = 75
t=  75 

c) a=100mm
e2 = 2a2 = 2*1002 = 20000
e =  20000 

t2 = 3a2 = 3*1002 = 30000
t =  30000 
1