Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes körmozgás NAGYON FONTOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1181
Van egy óra ahol a perc mutató a 12-esen van az kis mutató pedig az egyesen tehát kereken egy óra van és azt kell ezzel az egyenletes körmozgásos képletekkel h mikor hányorakor fogják egymást fedni. Nagyon fontos! Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A kulcsszó a szögsebesség.
A nagymutató szögsebessége vn= 2*PI 1/h
A kismutatóé ennek az 1/12 szerese, azaz vk= PI/ 6 1/h
Pontban 1 óra, a nagymutató pozíciója pn=0, a kicsié pk=pi/6
Lesz egy pont ahol, találkoznak:
pn+vn*t=pk+vk*t
t kivételével mindent ismerünk, már csak az egyenletet kell megoldani. Mivel vn-t és vk-t 1/h-ban írtam fel, a t végeredmény mértékegysége is órában lesz.
0