Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Ebben a feladatban szeretném kérni a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
34-x+3x-1=12
81/3x+3x/3=12; legyen 3x=y
Ekkor 81/y+y/3=12 beszorzol 3y-nal
243+y2=36y
y2-36y+243=0
y1=27 és y2=9
3x=27 amiből az exponenciális függvény szigorú meghonosítása miatt x=3
3x=9 amiből az exponenciális függvény szigorú meghonosítása miatt x=2

Az ellenőrzést a kedves olvasóra bízom. :)
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0