Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok ebben segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
522
Hány g hidrogéngáz fejlődik 13,4 g pirrol feleslegben adott nátriummal való reakciójakor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2Na + 2C4H5N->2Na+ + 2C4H4N- + H2
M(C4H5N) = 67 g/mol
13,4/67=0,2mol
2 mol pirrol 1 mol H2 gázt állít elő ami 2 g tehát
0,2 mol pirrol 0,1 mol H2 gázt ami meg 0,2g.
0,2 mol*2 g/mol = 0,4 g pirrol jön létre.
0