Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1145
2. A grafikon egy vezetőn átfolyó áram erősségét mutatja a feszültség függvényében.
a) Mennyi a vezető ellenállása?
b) Mekkora áram folyna a vezetőn 10 V-os feszültség esetén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, fizika, grafikon, házi, számítás, áram, áramerősség, kép, diagramm, vezető
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
R=U/I=1,5/0,03=50Ω
b.)
I=U/R=10/50=0,2A
0