Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátgeómetria

Főoldal » Középiskola » Matematika
455
Helló. Kérnék egy kis segítséget. Sajnos alapjáraton nem erősségem a matematika, amit ront a jelenlegi helyzet, és kevésbé tudok itthon olyan módon tanulni mint iskolában. Ezért szeretnék segítséget kérni ebben 3 feladatban.

1.
Adjátok meg a P0(5;–2) pontra illeszkedő egyenesnek egyenletét, ha tudjuk, hogy merőleges a
f: 2x–3y+6=0 egyenletű egyenesre, majd az f egyenessel párhuzamos egyenesét is!

2.
Írjátok fel az AB szakasz felező merőlegesének egyenletét, ha A(–4;5) és B(2;0)!

Illetve utolsó:
Írjátok fel a P0(3;–2) és P1(–2;–3) pontokra illeszkedő egyenes egyenletét!

A választ, és segítséget előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet. Mindegyikre küldtem mintát.
Ha valóban szeretnéd megérteni, akkor ezt a két videómat ajánlanám neked:
https://www.youtube.com/watch?v=JXxfxTVcWe0&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=10
és
https://www.youtube.com/watch?v=lsc5MfPoGYM&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=5
A küldött minták is a két videóban szerepelnek.
Módosítva: 6 éve
0