Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segiten?? Köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
341
Kérlek segítsetek ,holnapra elkell küldenem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
HCl + NaOH = NaCl + H2O
HNO3 + KOH = KNO3 + H2O
H2CO3 + 2 NaOH = Na2CO3 + 2 H2O
H2SO4 + Ca(OH)2 = CaSO4 + 2 H2O
2 CH3COOH + Mg(OH)2 = (CH3COO)2Mg + 2 H2O
H+ + Cl- + Na+ + OH- = Na+ + Cl- + H2O
a Na, Cl ionok lehúzhatók, utána látod a reakció lényegét;
H+ + OH- = H2O
1