Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
676
Számítsd ki az a=13 cm oldalhosszúságú négyzet kerületét?
Számítsd ki az a=13 cm oldalhosszúságú négyzet területét?
Számítsd ki az a=13 cm, b=7 cm oldalhosszúságú téglalap területét?
Számítsd ki az a=13 cm, b=7 cm oldalhosszúságú téglalap kerületét?
Számítsd ki az a=13 cm, b=7, cm c=0,5 dm oldalhosszúságú háromszög kerületét?
Számítsd ki az a=12 cm, b=8 cm befogójú derékszögű háromszög területét?
Számítsd ki az a=12 cm, b=8 cm oldalhosszúságú deltoid kerületét?
Számítsd ki az e=12 m, f=8 m átlójú deltoid területét?
Számítsd ki az a=12 cm, b=8 cm oldalhosszúságú paralelogramma kerületét?
Számítsd ki az a=12 cm, b=8 cm, c=5 cm élhosszúságú téglatest felszínét?
Számítsd ki az a=12 cm, b=8 cm, c=5 cm élhosszúságú téglatest térfogatát?
Számítsd ki az a=8 dm élhosszúságú kocka felszínét?
Számítsd ki az a=8 dm élhosszúságú kocka térfogatát?
Nagyon fontos!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
négyzet kerülete: K = 4×a, T = a2
téglalap: K= 2×(a+b), T= a×b
háromszög: K=a+b+c,
derékszögű háromszög: T= (a×b)/2
deltoid: K= 2×(a+b), T=(e×f)/2
paralelogramma: K= 2×(a+b)
téglatest: A= 2×(a×b + a×c + b×c), V=a×b×c
kocka: A= 6×a2, V=a3

Helyettesíts be ezekbe a képletekbe! Vigyázz, hogy a mértékegységek egyformák legyenek, válts át!


Módosítva: 6 éve
0

Már ne is haragudj tanuld meg a képletek ez és akkor már fogsz is tudni vele haladni.
Még nem késő!
1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. A képen megmutatom, hogy mit jelent a helyettesítés.
De figyelned kell a mértékegységekre is!
Például ennél a feladatnál:
Számítsd ki az a=13 cm, b=7, cm c=0,5 dm oldalhosszúságú háromszög kerületét?
A c oldalt át kell váltanod 5 cm-r, mert csak azonos mértékegységű mennyiségek mérőszámait lehet összeadnod. OK?
Ha úgy gondolod, hogy segítettem, akkor jelöld a válaszomat megoldásnak.
Módosítva: 6 éve
0