Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki magyarázza el legyen szives

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
valaki segítsen kérem a matekkal
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
illetve ha ezt is érti valaki kérem segítsen
0

2.
A narancssárga és a lila négyszög egyenlőszárú trapéz, a világoskék deltoid
3. a.)
A ABD háromszögre felírjuk a Pitagorasz tételt
AB=d
d²=10.8²+6,3²
b)
T=6,3·10,8/2
A derékszög miatt a két befogó megegyezik a magassággal: m₁=AD=6,3; m₂=BD=10,8
m₃=2·T/d
c)
m₃ magasság és d metszéspontja M
AM=x
Az AMD háromszögre is felírjuk a Pitagorasz tételt
x²=6,3²-m₃²
y a rövidebb alap
y=2x
d)
A kör területe
T₁=(d/2)²·π
A trapéz területe:
T₂=(d-x)·m₃
A hulladék a kettő különbsége
0

A körcikkes feladat táblázata

360; 2·r·π; r²·π

1; 2r·π/360; r²·π/360

21; 21·2·r·π/360; 21·r²·π/360

0