Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
704
Már ennél sokkal nehezebb feladatokkal is megbirkóztam de erre egyszerűen nem találom a megoldást....
897.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V₁=0,06 m³
V₂=0,01 m³
T=100 °C
p=105 Pa
ρ=0,6 kg/m³
Lf=2,25·106 J/kg
A telített gőz tömege az összenyomás előtt: ρV₁=0,036 kg=36 g
Az összenyomás után ρV₂=0,006 kg=6 g
A kettő különbsége a keletkezett víz tömege: m=30 g
(A telített gőz sűrűsége mind a két esetben ugyanannyi.)

A rendszer belső energiája annyival változott, amennyi hő felszabadulásával járt a 30 g víz lecsapódása: ΔE=Lf·m=62500 J
0