Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek nagyon sűrgős ! (Határidő 14:00) 8.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
516
4) Határozd meg két négyzet területének arányát, ha oldalaik úgy aránylanak egymáshoz,
mint: 3 : 4;
5) Határozd meg a rombusz területét, ha a magassága 6 cm, a nagyobb átlója pedig 10 cm!
6) Határozd meg az egyenlő szárú háromszög területét, ha alapja 24 cm, a szára pedig 13 cm!
(elnézést hogy ilyen sok feladatot teszek fel ma, ez azért van mert nem értem a mateket)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6)
(alap) a = 24
Az alap vonal felétől húzunk egy egyenest az alap szemközti csúcsába, így kapunk 2 ugyanolyan derékszögű háromszöget, aminek alapja 12 lesz átfogója pedig maga a szár. Pitagorasz tétel segítéségével kiszámoljuk a 3. oldalt, ami az eredeti teljes háromszög magassága lesz. a2 + b2 = c2. Ismerjük az a és c oldalt.
b2 = 132 - 122. A b oldal, azaz a magasság hossza: 5 cm.

Háromszög területének kiszámítása: (a * ma) / 2.
Tehát: (24 * 5) / 2 lesz a területe, ami 60 cm2.
0