Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
548
Segítséget szeretnék kérni ezekben a feladatokban ! Csatolom a képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
500 termék között 4% selejtes= 20 db selejtes és 480 db jó termék van.
Ha nincs közöttük hibás darab akkor az azt jelenti, hogy mind a 10 jó. Ezért (480 alatt 10) féleképpen lehet kiválasztani 500 termékből 10-et úgy hogy mind jó lesz.

Legyen x db öt és x db tízforintosunk ekkor
5*x + 10*x = 555
15*x= 555
x=37
tehát 37-37 db öt és tízforintosra van szükségünk.

A(-3;2) B(1;-1) M(2;2)
Az AC és BD átló felezőpontja az M pont. Alkalmazva a felezőpont koordinátáit:
C(7;2) és D(3;5)
0