Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Segítséget szeretnék kérni! Csatolom a képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
πA téglalap oldalai 10 és 24 cm. Ekkor az átlóját (x) Pitagorasz tétellel kiszámolva: 102+242=x2 amiből x=26 cm adódik.

A téglalapnak két darab átlója van amelyek felezik egymást. Ekkor az átló fele 13 cm. Tehát a téglalap szimmetriaközéppontja a csúcsoktól 13 cm távolságra vannak. Ennyi lesz a téglalap körülírt körének a sugara is.
Körülírt kör területe= r2·π=132·π=169π=530,93cm2
Körülírt kör kerülete=2·r·π=2·13·π=26π=81,68cm
0