Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7

Főoldal » Általános iskola » Fizika
338
Mennyi energia kell 300 dkg -5C°-os jég elolvasztásához?(Lo=333KJ/KG)
Jég=21/kj/kg*c°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok
m = 300 dkg = 3 kg
T = -5 °C
L₀ = 333,7 kJ/kg
cj = 2,1 kJ/kg°C
------------------
2 dolog történik:
Q₁ : melegítés
Q₂ : olvasztás

Q₁ = cj · m · ΔT
Q₁ = 2,1 kJ/kg°C · 3 kg · 5 °C
Q₁ = 31,5 kJ

Q₂ = L₀ · m
Q₂ = 333,7 kJ/kg · 3 kg
Q₂ = 1001,1 kJ

Q = ∑Qi = Q₁ + Q₂
Q = 31,5 kJ + 1001,1 kJ
Q = 1032,6 kJ
0