Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
2.)A paralelogramma területe 17 cm² , az egyik oldala pedig 3,4 cm. Határozd meg a
paralelogrammának erre az oldalra bocsátott magasságát!
3.) A háromszög oldala 12 cm, erre az oldalra bocsátott magassága 2,5 cm. Határozd meg a
háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
T=a*m=17cm²
17=3,4*m /:3,4
5=m
5 cm a magassága.
3.
T=a*m/2
T=12*2,5/2=30cm²
A háromszög területe 30 cm².
0