Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek nagyon sűrgős ! (Határidő 14:00) 8.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Határozd meg a domború hatszög szögeit, ha ezek úgy aránylanak egymáshoz, mint
3 : 3 : 4 : 4 : 5 : 5!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
hatszög =720°
arányok összege =3:3:4:4:5:5=24
A fok elosztva az arányok összegével=>15 °
Számitás
720:24= 30°
3:3:4:4:5:5
30°•3=90°
30°•3= 90°
(összesen : 180°)
30°•4=120°
30°•4=120°
(összesen:240°)
30°•5=150°
30°•5=150°
(összesen:300°)
Ell:
90°+90°+120°+120°+150°+150°=720°
720°=720°
Ha azt akarod írni hogy összesen mennyi akkor a kettő számot összekapcsolod evvel a jelel ( } ) és utánaírod a két fok eredményét.
Módosítva: 6 éve
-3