Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség ké

Főoldal » Középiskola » Matematika
1285
Több feladatba kéne segíteni mert nagyon el vagyok keseredve hogy hozzá se tudok kezdeni :(
1. Oldjuk meg a következő egyenleteket a valós számok halmazán.
a, sinx=0,5
b, cosx= 3 2

2. Határozzuk meg a következő egyenleteket megoldásait a valós számok halmazán.
a, sinx=
 3 *cosx

b, cosx=-3*sinx
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
arcsin0,5=30°
0

a, sinx=1/2 ami 30 fok, ezt átváltod radiánba vagyis a pi=180 fok tehát 180/30 az 6 vagyis pi/6 lesz és a megoldás x1=pi/6 x k2pi és x2=5pi/6 x l2pi és a k és az l is eleme a valós számok halmazának.

b, itt is 30 fokos a szög, x1=pi/6 x a2pi és x2=-pi/6 x b2pi és az a és a b is eleme a valós számok halmazának
A második feladatot sajnos nem tudom.
0

1. a.
x = 2 PI * n + PI/6 (n E Z)
x = 2 PI * n + 5* PI/6 (n E Z)

1. b.
Gondolom gyök3 / 2 ugye?
x = 2 PI * n - PI / 6 (n E Z)
x = 2 PI * n + PI / 6 (n E Z)
0

2. a,
Talán meg lehet oldani úgy, hogy osztasz cosx-el és akkor sinx/cosx=gyök3 ami tgx=gyök3, mivel a sinx/cosx az a tgx és a tgx=gyök3 az meg gyök3/1 vagyis 60 fokos a szög tehát a megoldás x=pi/3 x k2pi ás k elme a valós számok halamzának
0

2.b, ez is olyan mint az előző és itt is átrendezed és az fog kijönni, hogy tgx=3 és ennek nincs megoldása mert csak 1 és -1 között lehet a tg
0