Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma reggel 8ig kellet volna elküldeni ezt a Tz-t de nekem ez nem igazán megy. Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
0

Pit tétel:
magasság négyzet + 1,5 négyzet = szár négyzte
36 + 2,25 = szár négyzeete
38,25 szár négzet
szár = 6,18

indoklás = két magasságot berajzoljuk a felső pontokból
marad = 8-5 = 3
de ezt két egyenlő szakasz osztja meg
egy szakasz = 1,5
Módosítva: 6 éve
0

Eredeti háromszög
36
25
29


ker = 90 cm

másik háromszög
ker = 30

hasonlóság aránya = 1/3

oldalak:
36 nak 1/3 = 12
25 nek 1/ 3= 25/3
29 nek 1/ 3 = 29/3
0