Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Ennek a feladatnak a megoldását kérem! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
S1= sárga kockával 1-est dobtunk...
P6= piros kockával hatost dobtunk...

A= Piros kockával hatost dobtunk: {(S1;P6); (S2;P6); (S3;P6); (S4;P6); (S5;P6); (S6;P6)}

B= a két kockával dobott számok egyenlőek: {(1;1); (2;2); (3;3); (4;4); (5;5); (6;6)}

C= A piros kockával dobott szám kétszerese a sárga kockával dobott számnak:
{(S1;P2); (S2;P4); (S3;P6)}

D= piros kockával dobott szám nagyobb, mint a sárga kockával dobott szám:
{(S1;P2); (S1;P3); (S1;P4); (S1;P5); (S1;P6); (S2;P3); (S2;P4); (S2;P5); (S2;P6); (S3;P4); (S3;P5); (S3;P6); (S4;P5); (S4;P6) (S5;P6);}
0