Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
561
e: 11-3x=3y
Írd fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy P(7; 12) ponton, és párhuzamos az egyenessel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-3x-3y=-11
3x+3y=11
ennek a normálvektora n(3,3) tehát egyszerűsítve n(1,1)
a keresett egyenes párhuzamos, tehát normálvektora szintén (1,1)
tehát x+y=7+12
x+y=19
0