Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Egy szabályos sokszög egy külső szöge 12⁰-os. Hány csúcsa van a sokszögnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
((n-2)×180)/n=180-12
(n-2)×180=168n
180n-360=168n
-360=-12n
n=30
Így 30 csúcsa van a sokszögnek.
1