Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
350
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A zárlatos vezeték ellenállása
R=U/I=6/1,5=4Ω
Táblázatból az alumínium fajlagos ellenállása
ró=3,8·10-2Ω·mm²/m
R=ró*l/A
l=R·A/ró=4·2/3,8·10-2=2100m
A zárlat az "l" hosszúság felénél van, tehát 1050m-re
Módosítva: 5 éve
0

A hőfoktényező azt jelenti, hogy Celsius fokonként mennyivel változik az anyag ellenállása. (a fémeknek a legtöbbet) az adatokból a wolfram ellenállása 9-10 Ω-al változik meg (2080·0.0043=8.9Ω) 20 fok esetében 40 foknál 1/10 az eltérés 8,8Ω
0