Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! gáz sűrűségének kiszámolása

Főoldal » Középiskola » Fizika
660
Egy gáz sűrűségét hogy kapjuk meg, ha csak a nyomás, a hőmerseklet es a moláris tömeg van megadva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
P*V=n*R*T (ideális gáz törvénye)
rho=m/V

P*V=(m/M)*R*T /R=ideális gázállandó, n=m/M ,ahol M moláris tömeg/
P*V*M=m*R*T
P*M=(m/V)*R*T
P*M=rho*R*T
rho=(P*M)/(R*T)
Módosítva: 9 éve
-1

Köszi szépen, én is először ezzel a képlettel számoltam, azt hittem, hittem, hogy rossz, de ezek szerint jó. Ez így kg/cm3?
0