Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1930
Két kosárban alma van. Ha az egyik kosárból 5-öt átteszünk a másikba, akkor ott kétszer annyi alma lesz, mint az elsőben. Ha viszont a másodikból teszünk át 5 almát az elsőbe, akkor mindkét kosárban azonos számú alma lesz. Hány alma van eredetileg a kosarakban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik kosár: x
Másik: y
(x-5)×2=y+5
y-5=x+5

2x-10=y+5
2x=y+15 és
y=x+10
Ezt az y-t behelyesítve:
2x=x+10+15
2x=x+25
x=25, és y=35
Így az 1. kosárban 25, míg a másikban 35 alma van.
0