Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
377
1. Milyen kémhatású a sósav?
2. Mi okozza a kémhatást?
3. Ki használt először klórvegyületet és miért volt ennek nagy jelentőssége?
4. Milyen kémiai reakcióit ismerted meg a klórnak? Írj egy egy példát és jelöld a reakcióegyenletét! Fémes elemmel: ........... +Cl₂=............. Nemfémes elemmel: .........+Cl₂=............
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kémia,sósav,klór
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
1. savas
2. az oxónium ionok többlete.
3. ki tudja? Talán Harákolusz Mirákulisz, amikor az őskorban megsózta (nátrium-klorid mint klórvegyület) a villám sújtotta földirigót? Vagy Semmelweis Ignác, aki a klórmeszes kézfertőtlenítéssel megmentette a szülő anyákat a gyermekágyi láz fertőzéstől?
Nem elég konkrét ez a kérdés.
4. 2 Na + Cl2 = 2 NaCl
Cl2 + H2 = 2 HCl
Módosítva: 6 éve
1

1. Savas
2. H3O+ túlsúlya
3. Carl Wilhelm Scheele
4. Al + 1,5Cl2 = AlCl3
2Na + Cl2 = 2NaCl
1