Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1052
Valaki légyszíves segítsen, ha lehet próbálja meg levezetni a miérteket. Mind a négy feladatban kellene segítség, de már csak egynek is nagyon örülnék. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
4. feladat
Pitagorasz tételt kell alkalmazni.
Mivel az átló 2 darab derékszögő háromszöget "képez" a téglalapban, és a téglalap átlója a háromszög átfogója, ezért a 2 oldal a 2 befogó lesz.
Pitagorasz tétellel:
1. téglalap:
3.42 + 4.52 = átló2
átló=5.64

2. téglalap:
2.82 + 4.92 = átló2
átló=5.6435
0

2.
a, 40-70-70
b, 80-80-20
c, 30-30-120
1

2)a) Ugye 3szög szögei=180°.
És egy =szárú 3szögben van kettő alpha és egy béta szög. A béta itt 40°. Tehát a másol kettő 140°, vagyis alpha=70°.
b) itt alpha=80°, tehát 2alpha=160°, béta=20°
c) van egy 3szög ahol egy másik egyenlőszárú 3 szög van. béta'=150°, tehát alpha'=30°. Az alpha szög 2*alpha', tehát 60°. Emiatt béta=60°, vagyis egy szabályos 3szög a 3szög.
3) a középponti szög az 360/5, mivel öt darab ugyanakkora szög van. Tehát béta=72°. Emiatt alpha=(180-72)/2=54°
4)Pitagorasz tétel, úgy mint ahogy az eHázi leírta :)
5) erre még nem jöttem rá.
1