Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hőtan SOS.

Főoldal » Középiskola » Fizika
697
1. Mennyi hőmennyiség szükséges ahhoz, hogy 15 dl vizet 5celsiusfokra-ról 40 celsiusfokra-ra melegítsünk? A
víz fajhője 4,2 kJ/kg x celsiusfokfok ?

2. Egy 0,1 kg tömegű ólomtárgy 15 °C-ról 35 °C-re történő melegítéséhez 260 J energia
szükséges. Határozzuk meg az ólom fajhőjét!
3. Írd be az olvadás jelenségére vonatkozóan a hiányzó relációjeleket.
a) m1=m2 Lo1>Lo2 Q1 Q2
b) m1<m2 Q1=Q2 L01 Lo2
c) Q1=2 Q2 Lo1=2Lo2 m1 m2
4. Mennyi hő kell ahhoz, hogy fél kilogramm -10 oC-os jégből 20 oC-os vizet állítsunk elő?
A jég fajhője 2100 J/kg x Celsius fok
, a víz fajhője 4200 J/ kg x Celsiusfok
, a jég olvadáshője 3,35x105 J/kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
-1

Csatoltam képet.
-1