Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
1. Egy gyümölcsöskertben 6 málnabokor van. Az egyes bokrokon a termés mennyisége: 1,8 kg, 2,2 kg, 0,7 kg, 2,3 kg, 1,5 kg, 1,7 kg.
Mennyi málna termett átlagosan egy bokron?
2. Következő jegyeim vannak matematikából:
5,5,4,2,1,5,4,3,3,
Mennyi az átlagom?

3. A jegyeim matekból:
3,4,5,5,4,2
Lesz még egy dolgozat.Hanyasra írjam meg, hogy 4-es legyen az átlagom?
{ javíts ki ha valami nem helyes a megoldásban } megoldás :
1. 1,8 + 2,2 + 0,7 + 2,3 + 1,5 + 1,7 = 10,2
10,2 : 6 = 1,7
1,7 málna termett átlagosan egy bokron .
2. 5 + 5 + 4 + 2 + 1 + 5 + 4 + 3 + 3 = 32
32 : 9 = 3,5
4-es az átlagom .
3. 3 + 4 + 5 + 5 + 4 + 2 = 23
23 : 6 = 3,83
2-re kell megírnom , hogy 4-es legyen az átlagom .

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ami elképzelhető hiba lehet az az, hogy kerekítesz. A 2-es feladatnál annyira nem számít, mert ott rendesen is kiszámolod az átlagot, viszont a 3-asban el tudom képzelni, hogy a kérdés arra vonatkozott, hogy hányast kell írnia, hogy pontosan 4-es átlaga legyen.
Ez persze értelmezés kérdése, és simán lehet, hogy úgy kell értelmezni, ahogy te számoltál.
1