Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika OFI Munkafüzet:92/A.5

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
Számítsd ki a 4 cm átmérőjű, 11 cm magasságú henger felszínét és térfogatát!
Ez lenne a kérdés létszíves segítsetek :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, henger, felszín
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d=4 cm
r=2 cm
m=11 cm
Henger felszíne:
A=2r²π+2rπm=2×2²×3,14+2×2×3,14×11=25,12+138,16=163,28 cm²
Henger térfogata:
V=r²πm=2²×3,14×11=138,16 cm³
0